Arpa de Vidre (Alumnes de 2n)


Els alumnes de 2n han descobert com podem treure so mitjançant l’aigua i com podem construir-nos un instrument ben fàcilment.
Materials:
-       Copes de vidre
-       Aigua
-       Colorant (opcional)
Procediment:
En primer lloc, agafarem un conjunt de copes (amb molta cura!) i les posarem en línia damunt d’un superfície plana, com pot ser una taula. Tot seguit, omplirem cada copa amb aigua procurant establir diversos nivells en cadascuna. Les primeres, que seran les notes més greus, les omplirem mentre que les últimes tindran cada vegada menys aigua –les notes més agudes-.
Per fer música, només caldrà que tinguem les puntes dels dits humides (dit índex o del mig) i fregar els costats de la copa suaument fins que notem una vibració. Aquesta vibració és la que produeix el so. D’aquesta manera aconseguirem tocar les cançons que ens proposem.
Quan freguem la part superior de les copes, es generen un seguit de vibracions que provoquen uns canvis de pressió a l’aire. Aquestes vibracions es transmeten per l’aire i arriben fins a la nostra oïda, que les transforma en senyals elèctrics que arriben al cervell i aquest les transforma en sons.
En aquest enllaç podreu observar l'experiment:
 

Comentaris